dimarts, 8 de maig del 2018

DIA 8 DE MAIG: CLASSE 19

CREIXIMENT D'UNA PLANTA
Tots els xiquets veuen com creixem els éssers humans. Qui no té un germà/na menut/da, té un vei/na, cosí/na o simplement veuen els seus company o ells mateix  com evolucionen, és a dir , com creixen.
Amb la resta d'animals, passa el mateix, pot ser tinguen una mascota o ho han anat al zoo i veuen com creix l'animal. 
Però amb les plantes és un poc més complicat, vuic dir, sí, realment poden observar com creix la planta o com li creixen flors o fruïts, però en part. Que hi ha de la tija? i les arrels? cóm comença a creixer?
Per a que els xiquets puguen respondre a aquestes preguntes poden realitzar el següent experiment:
Necessitarem: un fessol, terra per a plantes i un tipus formiguer de cristall o recipient trasparent estret.
El procediment és senzill, es plantarà el fesol i cada dia se li farà una foto. Dissabte i diumenge, la professora s'endurà el recipient per poder fer-li foto, i si no és possible doncs aquests dos dies no tindrien foto.
L'objectiu és que vejen cóm creix la planta per subsòl, però a més, que quan l'experiment finalitze puguen veure tot d'una tira, de forma que vejen millor l'evolució, la seqüència de fotografies.

A més podem reforçar-ho amb aquest dos videos:



Per altra banda, pel que respecta a la classe d'avui s'ha contnuat amb les exposicions d'animals, que recorde podeu visitar a l'entrada del dia 26 d'abril, és a dir, la dissetena classe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada