dijous, 3 de maig del 2018

DIA 3 DE MAIG: CLASSE 18

ÉSSERS VIUS: 
Normalment quan volem aprendre coses noves, les entenem millor i les aprenem si les fem, és a dir, n sols estudiem cóm i perqué si no que ho duguem a terme per comprovar-ho, així doncs, a continuació presentaré tres tipus d'expermiments que es poden fer a un aula de infatil per aprendre que les plantes també són éssers vius i què necessiten per a realitzar les funcions vitals de tot ésser viu: relació, resproducció i nutrició.
Es farà el seguiment d'aquest experiments a temps que és reproduixen, és a dir aquesta entrada seguirà en cosntrucció fins que els següents experiments queden finalitzats.
Al títol trobareu un enllaç de videos amb l'experiment explicat i completat, però no dels experimets meus, sinò com ells.


Per a fer aquesta planta necessitarem un tipus de llegum, com les llentilles, dos pots buits de iogurt i un poc de cotonpèl.
Posarem unes 8 llentilles al pot de iogurt i contonpèl suficient per cobrir la base del pot. Ho regarem amb l'aigua suficient per a humir el cotonpèl i deixarem un pot a un lloc sense llum i altre amb llum.
Amb aquest experiment veurem com la planta, al no rebre els nutrients que li dona la llum de sol, creix sense color, és a dir, sense clorofil·la.
Cada dimarts i dijous lectiu d'humirà el cotonpèl (perquè és quan podem accedir a l'aula)
 

DIA 5 (llum)

DIA 7 (sense llum)
DIA 7 (llum)


Com bé sabem, les plantes necessiten nutrients per a viure i aquests nutrients provenen de la terra, la llum, l'oxigen i l'aigua. Però que passa si la planta careix d'algun d'aquests elements?
Per comprovar-ho anem a realitzar el següent experiment: 
Necessitarem: 4 pots de iogurt, terra per a plantes, aigua, i 4 plantes de llegum (que la facultat ens a proporcionat des d'un viver).
El procediment és posar les plantes en el pot i tirar-li la terra:

Després deixarem cada una d'elles a llocs diferents: una sense llum, altra sense oxigen, altra sense aigua i l'altra la regarem i la tindrem a un lloc amb tot:


DIA 1 (sense oxigen)

sense oxigen

DIA 1 (sense llum)
DIA 5 normal
DIA 5 (sense oxigen)
DIA 7 (ense llum)
DIA 5 (sense aigua)


DIA 7 (sense oxigen)
DIA 7 (sense oxigen)


 EXPERIMENT 3: QUAN LES LLEGUMS E PODREIXEN
Amb aquest experiment comprovarem com afecta la humitat i no tindre oxigen a les llegums.
Materials: cigrons, soja, llentilles, arròs i fèsols (és l'orde que saltres hem seguit però dona igual l'orde de les llegums), un drap, una bolseta per a congelar, grapes i aigua.

Graparem el drap a la bolsa de forma que queden tres camins diferenciats per a cada llegum, desp´res humirem el drap i col·locarem les llegums dintre.
 

Podreu seguir el procés ací:

DIA 0
DIA 5







DIA 7





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada