diumenge, 22 d’abril del 2018

DIA 19 D'ABRIL: CLASSE 15

ÉSSERS VIUS: MR.POTATO

L'assejament escolar o bullying no és algo que estiga de moda, ni que hi haja més ara que abans, simplement és que ara la gent no té por a dir en veu alta que els estan assejant. Els xiquets poden ser molt cruels de vegades, però també ho són els adults. Com podem veure a aquest fragment de la pel·lícula: "En frente de la clase", fins i tot els professors responien negativament davant del xiquet. En aquest cas, ja no es tracta d'un aspecte físic o d'una forma de ser, aquest xiquet té el Sindorme de Tourette, el qual produeix moviments i sorolls involuntaris. S'enten que quan una perona té alguna diferècia destaque de forma negativa o positiva en front la resta, i és algo que no podem evitar, però no per aquesta raó hem de ser irrespetuosos o s'hem de burlar d'aquesta diferència. Com bé fa el director d'aquest centre, li cedix la paraula al xiquet per que puga explicar el que li passa i de quina forma li poden ajudar, apel·lant així a la bona part que tenim les persones, així i tot moltes persones seguixen assejant a altres, si són xiquets podem tractar aquests temes a l'aula i que d'una forma paulatina entenguen el seu error, si són adults, doncs bé, és pot tractar de mitjançant la paraula explicar-los el mateix que als xiquets.
El tema de l'assejament és molt important per a mi, i és una de les raons que més destaquen de per què he escollit aquesta professió, de forma que us agradaria que tractara una o més entrades integres a aquest tema m'ho podeu deixar als comentaris.

Quin és el teu animal favorit?
Hui hem comensat amb l'exposició dels nostres animals favorits. La meua companya Laura, ha sigut la primera en exposar el·legint com a animal favorit el següent:


Podeu visitar el blog de la meua companya al següent enllaç:

MR. POTATO
A la classe de hui hem realitzat la pràctica del Mr. Potato, és una pràctica sennzilla que podem realitzar amb els nostres alumnes i que els ajudarà a intrduïr-se amb el tema dels éssers vius, ja que podan veure cada dia com creix la herba.
Per a realitzar aquesta pràctica necessitarem:
menjar de pardal
  • Un pot de cristall o una botella (per a que es feu una idea del tamany, de 0.5l o els pots de tomaca fregida de cristal)
  • Un calcetí calça o unes mitjes
  • Terra per a plantes o per a gats
  • Menjar de pardal (llavors) o herba per a gats
  • Aigua
  • Material per decorar:
    • ulls de plàstics
    • botons
    • fil ( i agulla per cosir)
    • gometes menudes 
    • pompons de tela
    • pistola de silicona
    • altres
De normal s'utilitza o el menjar per a pardals i la terra per a plantes o herba per a gats i la terra per a gatss, però jo ho he utilitzat tot.

1. El primer pas és retallar la punta del calceti (perquè si no la junta de la punta no deixaria creixer la herba), fer-li un nuc i posar-lo del revés per a que el nuc quede dins del calceti.

2. Posem la calça al pot de cristall, de forma
que quede com una bolseta dintre.
  
3. Col·loquem les llavors dins

4. Posem la terra, de manera que les llavors
queden baix i la terra dalt (tot i que és al revés
perquè ara li donarem la volta)
      5. Nuguem la calça de forma que les llavors i la terra queden apretades.

6. El decorem


7. Li banayem el cap, posem aigua al pot, i col·loquem el nostre
Mr. Potato damunt, de forma que el troç de calça sobrant de quan
li hem fet el nuc quede dins de l'aigua i així no caldria regar-lo tots el dies.
Aquests són els que hem fet tota la classe.
Ara sols queda esperar a que creixca. Com no tinc classe tots els dies a aquesta aula, aniré posant fotos de la seua evolució però no serà de cada dia.

DIA 7
DIA 5

DIA 14
DIA 19




DIA 21
DIA 21
(tallant la mitja per a que crixca amb més espai)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada