dimecres, 14 de febrer del 2018

DIA 2 DE FEBRER: CLASSE 2:

LA CIÈNCIA I L'EDUCACIÓ

El vídeo de hui ens ha ajudat a reflexionar sobre l'educació i la ciènica.
Necessitem científics per resoldre les preguntes com: per què succeix el que succeix a la naturalessa? cóm? etc. Però per que hi haja científics hem d'estar motivats per estudiar ciències i malauradament no és el cas, ja que ens obliguen a estudiar una teoria que després hem d'escriure a un paper, sense tindre cap pràctica on aplicar-ho, on "manipular" la ciència, descobrir per la pròpia pràctica l'interessant què és.
Resultado de imagen de dibujo cientifico


En quant a les activitats realitzades hui, hem començat dibuixant un científic. Hem pogut comprovar que tots tenim un ideal de científic a la ment, tot i que un científic aparentment és igual que un professor, empresari o altra professió, però des de menuts sens a imposat, per dir-ho així, una imatge de científic com la que podem veure a la dreta.



El pensament científic és la capacitat que tenen les persones de formular idees i representacions mentals de forma racional i objectiva.

Les dificultats d'aprenentatge estan relacionades amb molts aspectes. La dificultat d'aprendre ciències recidix en gran part en l'impedment de treballar-les de forma pràctica, ja siga per una falta de recursos (econòmics i materials), per l'espai o la quantiat de gent a les aules.
D'altra banda, altres immpediments podrien ser la formació del docent, el coneixement previ del tema, la imatge que es té de la ciència o les concepcions de l'ensenyament i aprenentatge d'aquesta.


Seguidament i partint d'aquests fets, cadascún hem escrit en posits opinions personals positives i/o negatives sobre les ciències per comprovar quina és la nostra motivació inicial per a estudiar-les.
A la columna de l'esquerre hem posat les experiències positives i a la dreta les negatives.


A la meua classe tot i que no hem tingut bones experiències en general, ens sentim motivats i motivades per aprendre aquesta matèria i que no repetir l'error que es va cometre amb nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada