dissabte, 23 de desembre del 2017

ÚLTIMA CLASSE

Benvinguts al final d'aquesta història.
Avui dia 21 de Desembre a arribat l'última classe i per tant l'última entrada a aquest blog.

Amb l'assigantura d'aules digitals he pogut aprendre molt. Ara conec més recursos per a utilitzar a l'aula del futur. Malhauradament crec que encara que conec més recursos, no se com utilitzar-los tots, tot i que és normal perquè no ha hagut quasi temps.

En referència a l'educació, crec que recursos com la web 2.0 o la realitat augmentada poden ser molt importants a l'aula, sempre i quan fem un ús adequat i no abusem, perquè sinó estarem fent que els xiquets del futur aprenguen a través d'una pantalla i no mitjançant la interacció.

Personalment, la tecnologia pot ser un gran avantatges, poodem traslladar als xiquets a qualsevol lloc d'una manera més leal a la realitat però per contra també provoca una limitació de la imaginació.

En conclusió no hem posisione ni a favor ni en contra de la tecnologia, pense que quan estiga a una aula i solamnet amb el dia a dia podrem comprovar quin és millor mètode.


GRÀCIES PER HAVER-ME ACOMPANYAT EN AQUESTA EXPERIÈNCIA

Resultado de imagen de bye gif

dimecres, 13 de desembre del 2017

NADAL I WEB 2.0

Per poder utilitzar els recursos de: "PRÀCTICA FOTOGRAFIA" a l'aula amb una temàtica nadalenca he pensat en fer algunes activitats amb elles l'última semana antes de vacances de Nadal.
L'aula d'Infantil per a la que estan pensades aquestes activitats és de 4-5 anys tot i que algunes es poden utilitzar també a altres nivells educatius.


ACTIVITAT 1:
LLEGIM JUNTS
Llig aquest conte amb els teus companys i presta atenció als personatges i elements que apareixen. 

Primerament els llegirem un conte creat amb Storybird. Després, quan s'acabe el conte, els preguntarem sobre els personatges que han aparegut i els elements i quants d'ells els relacionen amb el nadal, per exemple:
Imagen relacionada
https://goo.gl/images/yYP6CX
I quins personatges heu vist que sempre ens visiten en nadal? Aleshores els xiquets haurien de pensar els personatges que han aparegut, si el conte fora HERMES  haurien de dir: El Pare Noel, els rens...

Els materials que necessitem són un projector i un ordinador, per a que tots els xiquets puguen veure el conte a la vegada i pugune llegir-lo bé.

Amb aquesta activitat aconseguim que siguen capaços de centrar la seua atenció i mantenir la concentració per a que escolten el conte però també de recordar-lo.


ACTIVITAT 2:
EXPRESSAT
Expressa que significa per a tu el Nadal en una paraula. Després, juntament amb totes les paraules dels teus companys, formeu un dibuix creat per les paraules.

Cada xiquet de classe haurà de dir una paraula que exprese per a ell el Nadal, pot ser una emoció, un objecte, una persona o grup de persones.
Resultado de imagen de pizarra digital en infantil
https://goo.gl/images/V1r8Je
Per a fer aquesta activitat utilitzarem https://www.nubedepalabras.es/. Entre tota la classe escollirem quin tipus de dibuix volem, en aquest cas que tinga relació amb el Nadal i després cada xiquet escriurà la seua paraula amb el color que vuiga.
En acabar de fer la nostra creació,es pot imprimir i utilitzar per decorar el corredor.

Els materials que necessitem són una pissara digital, per a que els xiquets puguen interactuar amb ella.
En cas de no tenir una és pot adaptar aquesta activitat amb tablets o amb l'ordinador.

Amb aquesta activitat aconseguim que pugen sintetitzar el que volen expressar.


ACTIVITAT 3:
DESSITGEM BONES FESTES
Crea una targeta Nadalenca per a la teua familia o amics.

Amb la web de Canva cada xiquet serà lliure de crear una targeta com vuiga de Nadal. Haurà de tenir un dibuix o imatge amb un missatge escrit per dessitgar bon Nadal i feliç any nou.

Els materials que necessitem són ordinadors, aquesta activitat és pot realitzar per parelles per a que hi haja suficients dispositius per a tots.

Amb aquesta activitat, aconseguim que els xiquets desenvolupen la seua creativitat.



Espere que us hajen agradat i siguen d'utilitat aquestes activitats, moltes gràcies per visitar el meu blog :) .




dimarts, 12 de desembre del 2017

PRÀCTICA FOTOGRAFIA

Aquest pràctica esta composta per diverses activitats. A continuació podràs veure algunes aplicacions que et seran útils per a l'aula i com jo les he pogut utilitzat.

ESPERANÇA A UNA IMATGE


Aquesta imatge està editada amb Aviary. Primer he aplicat un efecte d'enfocament enfocant les dues mans formant el cor i després li he afegit un marc senzill. Aquesta imatge representa la pau, amor i la relació familiar que es potencia al nadal ja que són les mans d'una xiqueta que considere la meua germana i la meua.
Amb aquesta web els xiquets podran fer que les imatges siguen originals i propies seues.


DESSITGEM BONES FESTES
BON NADAL de Angela Sangar


Per a fer aquesta targeta he utilitzat Canva. He decidit posar una imatge pròpia amb algunes opcons que t'oferix aquetsa web.
Gràcies a aquesta web els xiquets podran crear les seues targetes nadalenques per a amics i família d'una forma online.


QUÈ ÉS NADAL AMB UNA PARAULA?

Primerament s'ha d'entrar a la pàgina web de Spell with flickr, després hem d'escriure la paraula que escollim on posa spell:. Finalment podem canviar la imatge de la lletra clicant sobre ella, i quan ja tenim la paraula com volem, o es fa captura de patalla o s'inclou mitjançant l'html.

Per a mi la familia representa el nadal, perquè més que els regals, importen els bons moments que pases amb la teua familia, ja que gràcies al Nadal molts familiars que viuen llunt venen per a celebrar-ho i pasar temps amb nosaltres.


letter F letter A letter m letter I letter L letter I letter A

Gràcies a aquesta web, els xiquets podran expresar les seues paraules d'una manera més exacta, ja que la paraula està acompanyada d'imatges.


REGALEM PARAULES


Per a crear aquest mosaic de paraules, he utilitzat https://www.nubedepalabras.es/. He triat una forma predisenyada i he canviat el color del fons. I les paraules són el que significa el Nadal per als xiquets, ja que vaig preguntar a un xiquet de 7 anys i una de 10 que hem digueren paraules que els recordaven el nadal.
Amb aquesta activitat aconseguim que els xiquets pensen sobre el significat d'alguna cosa i la puguen expressar amb paraules.


MEMÒRIES DE NADAL


Per a fer aquesta imatge he utilitzat ImageChef, una aplicació on pots posar marcs a les teues fotos. m'ha cridat l'atenció d'aquest marc perquè ja tenia la fotografia pensada i els colors quedaven molt bé, a més he escollit aquesta fotografia perquè en recorda els bons moments amb els meus amics.
Amb aquesta apliació podrem fer les imatges més vistoses i decorar les classes d'una manera més bonica.


CONTES DE NADAL
Amb la web de Storybird he creat un conte. Primerament he buscat unes imatges que m'agradaren per fer el conte. En segon lloc he el·legit i ordenat les imatges que m'han paregut útils. Per últim, he escit el conte. El meu conte es titula  HERMES i conta com canvia aquest any el Nadal per a un ren anomenat Hermes. Per poder accedir al meu conte sols heu de clicar el nom.
Amb aquesta web podrem crear tots els contes que vuigam i utilitzar-los a l'aula amb els xiquets d'una manera més interactiva ja que podran veure-ho a la pissarra.


Espere que us haja servit alguna aplicació.

BON NADAL I FELIÇ ANY NOU
                   🎄🎅🎊💓